Korzystając z naszej strony, zgadzasz się na wykorzystywanie plików cookie, aby zapewnić lepszą funkcjonalność portalu. Więcej informacji

AnonseGratis.plOgłoszenia Polska
Darmowe ogłoszenia, prywatne i firmowe anonse
Strona głowna
Menu
Ogłoszenia
Info
O projekcieJak dawać ogłoszenieJak kupować / sprzedawaćKontaktLinki
RejestrujLoguj

Piec kuchenny-tradycja, prestiż i nowoczesność.

OgłoszeniaUsługiBudownictwoOgłoszenie - Oferuję

Czy tradycyjny piec kuchenny może mieć zastosowanie w nowoczesnych domach energooszczędnych z mechaniczną wentylacją z odzyskiem ciepła (rekuperacją)? Nie tylko może, ale przewyższa inne urządzenia grzewcze jakością, użytecznością, efektywnością i sprawnością. Posiada zamkniętą komorę spalania (bezpośredni dopływ powietrza z zewnątrz, więc nie zakłóca właściwego bilansu powietrza wewnątrz domu), palenisko bezrusztowe z podwójnym przeszkleniem z zawsze czystą szybą, a do tego może być wyposażony w jeden lub dwa wymienniki wodne do CO. W zależności od posiadania ilości wymienników wodnych, może ogrzewać powierzchnie 75 m² i 150 m². Poprzez bufor, może współpracować z pompą ciepła, kotłem gazowym lub na pellet. Powstająca energia cieplna w palenisku, gromadzona jest w pojemnej masie ceramicznej i później wolno oddawana w czasie (powyżej 12 godzin)-poprzez przyjemnie rozgrzane powierzchnie ceramiczne kuchni-do pomieszczenia, w postaci zdrowego promieniowania podczerwonego (przyjaznego także dla alergików). Do tak rozgrzanej kuchni, przyjemnie jest przylgnąć, a nawet się przytulić. Temperatura w pomieszczeniach jest stabilna, a nie rozchwiana, jak przy tanim kominku konwekcyjnym. Nie ma też efektu przegrzania przestrzeni wokół niej. Długotrwałą i stabilną pracę urządzenia, i systemu grzewczego, zapewnia duża pojemność cieplna masy kumulacyjnej i automatyka, bo kuchnia może pracować w trybie automatycznym lub manualnym. W trybie automatycznym rozpalamy ogień w palenisku, wciskamy na centralce start, a automatyka steruje za nas procesami palenia, przy zawsze czystej szybie i wysokiej sprawności. Jest bardzo bezpieczna w użytkowaniu, gdyż sterownik nie pozwala na popełnianie błędów. Obsługa takiej kuchni jest łatwa, przyjemna i komfortowa. Jest na drewno (także iglaste) i brykiety drzewne. Przy paleniu brykietami drzewnymi, nie musimy nawet rąbać drewna i go sezonować. Kupujemy je, wkładamy do paleniska, a automatyka sama dalej w nim pali, bez naszego dozoru. Możliwe palenie tylko 2 razy dziennie (rano i wieczorem), gdyż energia z drewna kumuluje się w ceramice, a nie ucieka do komina. Dzięki temu, jej rozgrzane ściany nigdy nie stygną. Posiada konstrukcję zapewniającą całkowite i zupełne spalanie drewna (także z wymiennikami wodnymi), przy minimalnej emisji spalin (zero dymu z komina) i zawsze czystych szybach. Nie truje środowiska. Spełnia wymagania Ekoprojektu i surowe normy europejskie. Przeznaczona jest do budowy stabilnych hybrydowych nowoczesnych instalacji grzewczych (akumulacja+woda+DGP), dostosowanych do indywidualnych potrzeb, będąc przy tym doskonałym urządzeniem kuchennym i ekologicznym źródłem ciepła. Jej piekarnik, wyłożony szamotem, bez problemu rozgrzewa się do ponad 300 stopni C! Z łatwością piecze pizze i chleby. Nie ma innego urządzenia grzewczego, które by tak efektywnie i wszechstronnie wykorzystywało energię cieplną. Ona jedna posiada w sobie sumę zalet wszystkich innych dostępnych urządzeń na paliwa stałe. Piec kuchenny, zamiast płaszcza kaflowego, może posiadać przyjemnie rozgrzane szamotowe ściany o strukturze surowego betonu lub drewna, ściany tynkowane gładkie lub na styl starej polepy, obłożone kamieniem, cegłą lub spiekami kwarcowymi, ściany szamotowe malowane farbami dekoracyjnymi i inne. Wszystkie wersje ścian wypromieniowują ciepło w sposób stabilny i zrównoważony. Dobrze zaprojektowany piec może być ozdobą kuchni rustykalnej, jak i tworzyć futurystyczne kompozycje wpisane w awangardowe wnętrza. Żywy ogień pod płytą jest niezbędny do przygotowania najsmakowitszych dań z zachowaniem wartości zdrowotnych. Może posiadać wężownicę do przygotowywania ciepłej wody użytkowej. Zabudowa kuchni może być rozszerzona o płytę indukcyjną lub ceramiczną plus dodatkowy piekarnik elektryczny. W obszernych izbach budowane są kompleksy kaflowe, w skład których wchodzi piec kuchenny, piec do pizzy, pokojowy piec kaflowy z ogrzewanym przypieckiem i ogrzewana platforma do spania. Jest to samowystarczalny zestaw, obywający się bez elektryczności i niezależny od kaprysów pogody. Nawet gdy w zimie nas zasypie, zabraknie prądu, to mając na wyposażeniu tak wypasiony zestaw, możemy przez wiele dni-w przyjaznym cieple-smakowicie biesiadować i wyśmienicie się wysypiać. Gdy dla domów, uzależnionych od mediów zewnętrznych, taka sytuacja jest zawsze tragedią, dla nas będzie wyśmienitą zabawą i przygodą. Kuchnia kaflowa jest nieodzowna w gospodarstwach agroturystycznych, pensjonatach, rybakówkach, domach rekreacyjnych użytkowanych okresowo. Piece kuchenne stawiamy na terenie całego kraju i poza granicami. Wykonujemy indywidualne projekty. Posiadamy kafle z 20 kaflarni z całej Europy. Więcej informacji pod telefonami i na stronie internetowej firmy

Data dodania:09.08.2024 22:34:54

Ogłoszenie jest ważne do:09.08.2025(Pozostała ilość dni: 262)

Województwo:LubuskiePowiat:Zielonogórski ( Zielona Góra )

Telefon / tel. komórkowy:6832...?

E-mail:? @wp.pl

Strona internetowa (adres URL):http:// ?

Osoba kontaktowa / firma:FHU Sobkowiak

Umieszczono w kategorii:
UsługiOferuję Budownictwo

Statystyka:741 odsłon / 41 wizyt

Ocena właściciela ogłoszenia
Ocena przez portal
100.00 %
  • Liczba dodanych danych: 32
    • Liczba akceptowanych danych: 32
    • Liczba odrzuconych danych: 0
  • Ranking przez portal: 32

(Dane = Ogłoszenia, Firmy, Sklepy internetowe...)
100.00 %
Ocena przez użytkowników
0.00 %
  • Liczba ocen: 0
    • Liczba pozytywnych ocen: 0
    • Liczba negatywnych ocen: 0
  • Ranking przez użytkowników: 0
0.00 %
100
Oceń właściciela ogłoszenia
zły
dobry
Kod ogłoszenia:
cls-pol-1001772

Dodaj do ulubionych


Piec kuchenny-tradycja, prestiż i nowoczesność. - Podobne anonse


Prawdziwy piec kaflowy (nowej generacji) z widocznym ogniem za szybą ma same zalety, a praktycznie żadnej wady. Nie wysusza nadmiernie-jak kominek-powietrza, a więc nie przyczynia się do uciążliwego...


Najlepszym i najzdrowszym urządzeniem do biesiadowania jest piec do pizzy. Wewnątrz domu może być zamontowany w salonie w obudowie kominkowej, także w pomieszczeniu kuchennym. Posiada bardzo dobrą...

Budownictwo - Powiat: Zielonogórski ( Zielona Góra ) - Podobne anonse

Biesiadowanie z piecem do pizzy (piecem chlebowym)
Najlepszym i najzdrowszym urządzeniem do biesiadowania jest piec do pizzy. Wewnątrz domu może być zamontowany w salonie w obudowie kominkowej, także w pomieszczeniu kuchennym. Posiada bardzo dobrą...

Zdrowy piec kaflowy z widokiem ognia.
Prawdziwy piec kaflowy (nowej generacji) z widocznym ogniem za szybą ma same zalety, a praktycznie żadnej wady. Nie wysusza nadmiernie-jak kominek-powietrza, a więc nie przyczynia się do uciążliwego...

Kuchnie węglowe, na drewno, pellety, piecyki, kominki
Kuchnie węglowe, na drewno, na pellety (także z zamkniętą komorą spalania do domów energooszczędnych z rekuperacją), eleganckie kuchnie elektryczne, gazowe i na drewno (w kompletach identycznych...

Ciepłe kominki-przyjazne, zdrowe, wygodne i ekonomiczne.
Kominki bliżej natury. Firma FHU Sobkowiak oferuje kominki nowej generacji, z przyjemnie ciepłymi szamotowymi obudowami, wypromieniowującymi ciepło na pomieszczenie, do których można przylgnąć,...

Ogłoszenia